Hozzávalók:
(kb. 30 db csinos csigához)
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg puha vaj
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojás sárgája
- 4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
+ 1,5 dl tej a sütés közbeni locsolgatáshoz és 1-2 evőkanál vaj a tészta megkenéséhez. (ld. lent)
- 1 csésze cukor
- 3 evőkanál kakaópor
+ 1,5 dl tej a sütés közbeni locsolgatáshoz és 1-2 evőkanál vaj a tészta megkenéséhez. (ld. lent)
Elkészítés menete:
- 3 dl langyos tejbe 1 ek. cukrot teszek majd 3 dkg élesztőt belemorzsolok és a tetejére 1 ek lisztet szórok.
- Az 50 dkg lisztet dagasztótálba teszem. Hozzáadom a 7 dkg puha, lágy vajat, az 1 tojás sárgáját, 3 ek. cukrot, a sót és az időközben felfuttatott élesztőt.
- Következik a dagasztás, kézzel. Amikor kész a dagasztás, azaz elválik a táltól a tészta, következik a kelesztés.
- Pici liszttel meg lehet hinteni, ez nem annyira fontos és le kell takarni. Erre praktikus egy konyharuha. A kelesztés langyos helyen történjen, kb. 45 percig tart.
- Amikor a tészta megkelt, kiöntöm a nyújtó"deszkára".
- A tésztát kettéosztom. (így kis csinos csigákat tudok készíteni)
- Az egyik felét félreteszem a másikat kinyújtom, megkenem vajjal és megszórom a töltelék két összetevőjének összekeverése után a cukros kakaóporral.
- A széleit szabadon hagyom, hogy miután feltekerem a vége összetapadjon. Jön a feltekerés.
- Miután sikeresen feltekertem, egy éles késsel kb. 2 centiméteres szeletekre vágom.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól min. 3 centiméter távolságra teszem, ráhagyva, hogy még sütés közben nőni fognak. Beteszem az előmelegített 180 C fokos sütőbe. Közben a tészta másik felét is előkészítem.
- Félsülési állapotban (kb. 15-20 perc múlva) meglocsolom tejjel bőségesen. Ez a titka annak, hogy "krémes" a csoki benne. Ezt a lépést nem szabad kihagyni.
- Amikor már kellemes illatot érzek kiveszem és miután hagytam hűlni egy kicsit, tálra teszem, porcukorral megszórva tálalom.
ÉRDEKESSÉG?! LEHET BELŐLE TORTÁT IS KÉSZÍTENI!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
- GoF3r1 -
Tetszett?
kérlek csatlakozz
a kedvelőim táborához a facebookon
és
a kedvelőim táborához a facebookon
és
mindig értesülsz
a legfrissebb bejegyzéseimről:
a legfrissebb bejegyzéseimről:
E-mail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu
!A blogban megjelenő szöveges és képi megjelenítések engedély nélkül nem felhasználhatóak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése