2014. február 25., kedd

Mazsolás sütemény

Petra a kis-Kukta ajánlásával ... "lekvárral finom"


Petra szakácskönyvéből együtt kinéztünk egy könnyen elkészíthető - hittük ezt mi :) - mazsolás sütit amit együtt el is készítettünk szombaton délután. Ez volt a vasárnapi reggeli, barack- és meggylekvárral.

Finom lett annak ellenére, hogy egy gramm hozzáadott cukor sem került bele...

Biztos voltam benne, hogy ez jó móka lesz ugyan, de ehetetlen végeredményt kapunk. Jelentem, nem így lett...

Nézzük!

Hozzávalók:
  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre mazsola
  • fél sütőpor
Elkészítés menete:
  • A lisztet egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a sütőport. Elkeverjük.


  • Hozzáadjuk a mazsolát, jól összekeverjük.

  • A tejet és a tejszínt hozzáöntjük és egy tompa kés segítségével összedolgozzuk.




  • Egy ragacsos masszát kapunk, amit egy gazdagon lisztezett deszkára öntünk.
  •  A tetejét is megszórjuk liszttel és szétnyomkodjuk.

  • Ezután kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 220 C fokos sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt megsül. (15 percnél érdemes ellenőrizni...)

  • Amikor elkészült, hagyjuk hűlni...








Jó étvágyat kívánunk!

- GoF3r1 - 
és
Petra a kis-Kukta :)


Tetszik?
...kedveld GoF3r1-t a facebook-on is 
 és 
mindig értesülsz 
a legfrissebb bejegyzésekről:

E-mail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu