2014. január 23., csütörtök

Édes palacsinta

avagy az édes palacsinta alaptésztája...

 

Vicc! Az agresszív kismalac megy az erdőben és meglátja a nyuszikát. Megfog egy palacsintát és hozzávágja. A nyuszika megfordul és megszólal:
- Ez szándékos volt?
- Nem, lekváros!
:) :) :)


Van olyan aki nem szereti a palacsintát? Azt hiszem csak egy valakit ismerek ... persze őt nem értem ...

Volt egyszer egy ismerősünk aki nagyon szerette a palacsintát de úgy döntött, hogy ő már pedig nem képes arra, hogy olyan palacsintatésztát készítsen amit ki is tud sütni. Sok kudarc érte, mert leragadt, nem lehetett megfordítani, mert elszakadt... és minden előfordult vele ami csak előfordulhat, de soha nem sikerült... Ő döntött így... Pedig ment volna neki, hiszen pofonegyszerű, mégis vannak dolgok amiket szeretünk a "lehetetlen" kategóriába sorolni. Emiatt azt is elutasította, hogy édesanyám megmutatja, elkészítik együtt és menni fog.
Inkább mindig az édesanyámat kérte meg, hogy keverjen be egy adagot neki és majd ő kisüti otthon. :) Sok esetben volt ez így... de régen is volt... (kb. 20-30 éve :) )

Amikor legutóbb palacsintát sütöttem, arra gondoltam, hogy biztosan sokan vágynak egy letisztult palacsinta alaptészta receptre, amit most képekkel színesítve meg is mutatok.

Nehogy ilyen legyen! :)




Ha az alábbi tésztát kevered ki biztosan nem jársz így! :)

Nézzük, én hogy készítem!

Hozzávalók: (18-20 db palacsintához)
  • 30 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 6 dl tej tisztán vagy kis részben szódavíz is lehet
Elkészítés menete:
  • A hozzávalókat kimérem és egy tálba teszem.
  • Egy kézi habverő segítségével (lehet botmixer, vagy turmixgép, vagy bármi is csak akkor többet kell mosogatni feleslegesen) összekeverem.
  • A tökéletességre törekedve az így kapott masszát átszűröm egy egyszerű fém szűrőn,közben egy kiskanállal segítem elő, hogy a tészta minél gyorsabban átmenjen.
  • Ezzel készen is vagyok a palacsinta tésztájával. Ebből a mennyiségből bő 1 liter massza lett, amiből 18-20 db palacsinta süthető ki. Tehát ezt követően már csak ki kell sütni, megtölteni tetszőlegesen lekvárral, kakaóval, túróval stb. és elfogyasztani.




Végezetül néhány fotó a további folyamatról és a végeredményről:
A palacsintasütőbe sütés előtt néhány palacsintánként érdemes egy kis zsírt/olajat tenni így biztosan nem száradhat ki és nem is ragadhat le!




Az látvány kedvéért többféleképpen is feltekerhető, hajtogatható megtöltést követően:
 

Tipp: Almás palacsinta! Almát hámozok, lereszelem nagy lyukú!! reszelővel, kicsavarom nagyjából (van amikor nem :) ), hozzákeverem a fenti masszához és úgy sütöm ki a palacsintákat. Ebben az esetben vastagabb palacsintákat készítek, így kevesebb is lesz belőle. Viszont cserébe töltelék nélkül is tökéletesen finom!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

- GoF3r1 -

Tetszett?
kérlek csatlakozz 
 a kedvelőim táborához a facebookon 
és 
mindig értesülsz 
a legfrissebb bejegyzéseimről:

E-mail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése