2014. január 3., péntek

Burgonyakrokett

egy igazán finom köret...

 

Sokszor felvetődik, hogy mi legyen a köret. Általában krumpli (petrezselymes, sült vagy püré) vagy rizs főtt formája az általánosan bevett szokás. Ezért amikor étterembe megyünk, sok esetben mindig másra törekszünk, mint a "jól megszokott", már-már unalmas, otthon elkészített módozatok.
Ilyenkor valahogy sok esetben megakadnak a szemek a kroketten. Ez érthető is, hiszen egy igazán látványos, kedves és finom résztvevője a számos főételnek.

Előfordult már, hogy a krumplipüréből maradt? Másnapra kimeredt és már nem akarta megenni senki? Arra gondolni sem merek, hogy a kukában landolt (...) mert ez esetben tökéletes alapanyagunk van egy finom krokett készítéséhez!

Pofon egyszerű, mégsem kerül az asztalra!? Miért is?

Akkor hajrá!


Hozzávalók:
  • 40 dkg hideg burgonyapüré
  • 15 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors


Elkészítés menete:
  • A hideg burgonyapüréhez hozzáadom a lisztet a tojást, a zsemlemorzsát, sózom-borsozom és egy villával jól összedolgozom. Amikor összeállt akkor jó.

  • Az így kapott gombócot nyújtódeszkára teszem, több részre osztom és egyenletesre hengergetem.
 
  • Egy késsel egyenlő méretű (tetszőleges) darabokra vágom. Ebből a mennyiségből kb. 60 darab lesz.
  •  Forró zsírban barnára sütöm és készen is van.

Íme:


 
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

- GoF3r1 -

Tetszett?
kérlek csatlakozz 
 a kedvelőim táborához a facebookon 
és 
mindig értesülsz 
a legfrissebb bejegyzéseimről:


Email: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu