2014. február 14., péntek

Amerikai palacsinta

avagy az idei Valentin nap ihlette édes örömök lekváros-tejszínes palacsinta tornya...


Mielőtt azt gondolnád, nem úgy van. Mi nem élünk a Bálint napon ünnepelt Valentin nap rózsaszín fellegei között. Mégis óhatatlanul annyi impulzus éri az embert ezen a napon, hogy valamiért mégis érezhetően különlegesebbnek látja, pedig minden napunknak legalább ilyennek kell(ene) lennie. ...ki így ki úgy... :)

A virágboltok forgalma ilyenkor a havi csúcson dübörög, a közösségi portálokon száz bejegyzésből nyolcvannak van köze ehhez az érzéshez...

Ez a bejegyzés azoknak szól, akik szeretnének egy jó ötlettel kedveskedni annak akinek szívükből adtak egy darabot, akik szeretnének egy olyan meglepetést készíteni kedvesüknek, amit nem kell becsomagolni :) és meg is lehet enni. Egyszóval egy édes élményt...!

Nézzük...

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg cukor + 1/2 - 1 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj (olvasztva)
  • tej+tejszín összesen 2 dl (kb. fele-fele vagy 2/3-1/3)
  • pici só (csak egy kicsi csipet)
  • 6-7 g sütőpor (1/2 csomag)
  • rum aroma (minimális)
    továbbá:
  • palacsintasütő :)
  • szív alakú tükörtojás forma :)
  • habverő :)
  • lekvár 
  • dekorációhoz csokireszelék, gyümölcsök (...)

Elkészítés menete:
  • Kimérem a hozzávalókat. (fotó a hozzávalóknál)
  • A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot összekeverem egy tálban, hozzáadom a felolvasztott vajat és jól összekeverem. 
  • Az egész tojást a tejjel és a tejszínnel jól elkeverem. Egy kézi habverő teljesen jó hozzá.
  • Ez utóbbit hozzáöntöm az előbbihez és gépi habverővel összedolgozom. Egy igazán laza, krémes masszát kapok.
 
 
  • A palacsintasütőt felforrósítom, majd zsiradék nélkül tetszőleges méretű és formájú kis palacsintákat sütök. Innen már csak az egyéni fantázia szabhat határt...
 
 
 
Speciálisan Valentin napra a tetejére szív formára sütöttem egyet ami tejszínhabbal szegélyezve, meggylekvárral kentem meg... :) Az egyes rétegek között lekvárral kentem meg amire tejszínhab került és a következő palacsinta és így tovább...

Elő a lekvárral és a tejszínhabot fel kell verni!

Kezdődhet az összeállítás.

(...)


Íme a végeredmény!








Jó étvágyat kívánok! :)

- GoF3r1 -


Tetszik?
kérlek csatlakozz 
 a kedvelőim táborához a facebookon 
és 
mindig értesülsz 
a legfrissebb bejegyzéseimről:

E-mail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu