avagy az idei Valentin nap ihlette édes örömök lekváros-tejszínes palacsinta tornya...
Mielőtt azt gondolnád, nem úgy van. Mi nem élünk a Bálint napon ünnepelt Valentin nap rózsaszín fellegei között. Mégis óhatatlanul annyi impulzus éri az embert ezen a napon, hogy valamiért mégis érezhetően különlegesebbnek látja, pedig minden napunknak legalább ilyennek kell(ene) lennie. ...ki így ki úgy... :)
A virágboltok forgalma ilyenkor a havi csúcson dübörög, a közösségi portálokon száz bejegyzésből nyolcvannak van köze ehhez az érzéshez...
Ez a bejegyzés azoknak szól, akik szeretnének egy jó ötlettel kedveskedni annak akinek szívükből adtak egy darabot, akik szeretnének egy olyan meglepetést készíteni kedvesüknek, amit nem kell becsomagolni :) és meg is lehet enni. Egyszóval egy édes élményt...!
Nézzük...
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 2 dkg cukor + 1/2 - 1 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg vaj (olvasztva)
- tej+tejszín összesen 2 dl (kb. fele-fele vagy 2/3-1/3)
- pici só (csak egy kicsi csipet)
- 6-7 g sütőpor (1/2 csomag)
- rum aroma (minimális)
- palacsintasütő :)
- szív alakú tükörtojás forma :)
- habverő :)
- lekvár
- dekorációhoz csokireszelék, gyümölcsök (...)
Elkészítés menete:
- Kimérem a hozzávalókat. (fotó a hozzávalóknál)
- A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot összekeverem egy tálban, hozzáadom a felolvasztott vajat és jól összekeverem.
- Az egész tojást a tejjel és a tejszínnel jól elkeverem. Egy kézi habverő teljesen jó hozzá.
- Ez utóbbit hozzáöntöm az előbbihez és gépi habverővel összedolgozom. Egy igazán laza, krémes masszát kapok.
- A palacsintasütőt felforrósítom, majd zsiradék nélkül tetszőleges méretű és formájú kis palacsintákat sütök. Innen már csak az egyéni fantázia szabhat határt...
Elő a lekvárral és a tejszínhabot fel kell verni!
Kezdődhet az összeállítás.
(...)
Íme a végeredmény!
TIPP! Sima édes palacsinta
Jó étvágyat kívánok! :)
- GoF3r1 -
Tetszik?
Tetszik?
kérlek csatlakozz
a kedvelőim táborához a facebookon
és
a kedvelőim táborához a facebookon
és
mindig értesülsz
a legfrissebb bejegyzéseimről:
a legfrissebb bejegyzéseimről:
E-mail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu