...szinte cukor nélkül...
Az almát mindenki szereti, gyerek és felnőtt egyaránt.
Megfigyeltem magamon, hogy amikor rendszeresen fogyasztok nyersen almát esténként, könnyebben is fogyok.
A kompót és a leves is kiváló, ízletes eleség almából.
Mi gyakorlatilag cukor nélkül fogyasztjuk az almalevest, mégis finom. Akkor nézzük, hogy is készül...
Hozzávalók:
- 5-6 db alma
- 3-4 szelet citrom
- 1-2 evőkanál fahéj
- szegfűszeg, mazsola ízlés szerint
- 1/2 - 1 csomag vanília pudingpor
- 2 - 4 dl hab!tejszín (nem főzőtejszín)
- 2 cs. vaníliás cukor (a végén!)
Elkészítés menete:
- A vizet, a meghámozott, felkockázott almát, a citromkarikákat, a mazsolát, a fahéjat, és a szegfűszeget egy fazékba téve felteszem főni.
- Közben a tejszínt és a pudingport (cukor nélkül) összekeverem.
- Kb. 10-15 perc főzés után, hőkiegyenlítést végzek, 2-3 merőkanállal szedek a levéből a tejszín és a pudingpor keverékébe, amit így langyosan, melegen hozzáöntök (kevergetés mellett) a leveshez. Így nem lesz csomós...
- Összefőzöm még pár percig. Végül hozzákeverem a vaníliás cukrot és hidegen tálalom. Üdítően finom!
Íme Ő!
Ajánlom hozzá a paprikás csirkét nokedlivel, ecetes uborkával:
TIPP! Almát nagyon vékony karikára vágom, sütőben vagy a kandalló tetején lassan megfonnyasztom, mézeskalács közé teszem. Fantasztikus esztétikai élményt nyújt! :)
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
GoF3r1
Email: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu
Tetszett?
Tetszett?
kérlek csatlakozz
a kedvelőim táborához a facebookon
és
a kedvelőim táborához a facebookon
és
mindig értesülsz
a legfrissebb bejegyzéseimről:
a legfrissebb bejegyzéseimről: