avagy az Újév első kulináris élvezeti cikke!

LENCSE:
- tápláló és jól emészthető
- magas a fehérjetartalma
- nem allergén!
- aminosavakban rendkívül gazdag
- lassan felszívódó szénhidrátforrás
- magas A-vitamin tartalma mellett, B-vitaminban is gazdag
- ásványi anyag tartalma (kálium, vas, cink) is jelenetős (...)
Ugye meggyőztelek?! Akkor nézzük hogy készül a jó lencsefőzelék!
- 50 dkg lencse
- víz
- só
- babérlevél
- mustár
- liszt, olaj, pirospaprika
Elkészítés menete:
- A lencsét előző nap este átnézem, (van-e benne esetleg rossz szem, vagy nem odavaló bármi is) majd egy edénybe teszem és rengeteg vízbe áztatom. Hadd lepje el bőven, mert sokat felvesz.
- Átmosom és egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel,úgy hogy kb. 1-2 ujjnyival ellepje.
- Sózom és babérlevelet teszek bele, majd megfőzöm.
- Rántást készítek egy kis edényben. Olajat hevítek, hozzáadom a lisztet, simára keverem, pirítom, majd a végén egy kis porpaprikát adok hozzá és elkeverem ekkor már a tűzről lehúzva, nehogy megégjen a paprika. Ezt főzés közben a lencséhez adom, kevergetés mellett még egy kicsit főzöm még.
- Amikor már elzártam a lángot, 1 evőkanál mustárt teszek még hozzá és jól elkeverem. Ez igazán pikánssá, különlegessé teszi a főzeléket!
Ismerős, már?, hogy nem kell mindig húst-hússal enni! Főleg most Karácsony után...
Ezért most rántott hagymakarikákat, illetve pirított hagymát ajánlok hozzá. Gyorsan elkészül, olcsó és jól is néz ki. Ja, és finom is mellékesen. :)
Elkészítés menete:
- Nagy hagyma közepéből vastag szeleteket vágok, majd karikákra szedem.
- Liszt - tojás - zsemlemorzsa sorrendben bundát készítek a karikáknak. (a tojásba kell egy kis só!!!)
- Kisütöm (zsírban) és kész is! Pillanatok alatt elkészül.
A maradék hagymát simán megpirítom így az sem megy kárba.
Tipp! Gyerekeknek kedvezhetünk a hét sztárjaival, Tükörtojás csigával és társaival is mellé.
Már csak tálalni kell!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK 2014-ben IS! :)
- GoF3r1 -
Tetszett?
Tetszett?
kérlek csatlakozz
a kedvelőim táborához a facebookon
és
a kedvelőim táborához a facebookon
és
mindig értesülsz
a legfrissebb bejegyzéseimről:
a legfrissebb bejegyzéseimről:
Email: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu