Ha fontos a gyorsaság és az egyszerűség de mégis előnyben részesíted a rostdús táplálkozást, akkor a zöldbabfőzelék mindig nyerő!
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab (friss az igazi, de fagyasztott is jó főleg ha kevés az idő!)
- 1 bő evőkanál sertészsír (olajat nem használok de az is jó abból azért több kanál kell...)
- 5 dl víz
- só, bors (én bátran szoktam...)
- 3 dl tejföl
- 4 evőkanál liszt
- 2-3 kávéskanál pirospaprika (gyerekeknek csemege, felnőtteknek részben csípőssel is mehet)
- 1 kis ecet (min. 1 evőkanállal ajánlom a 20%-osból)
Elkészítés menete:
- Az összes hozzávalót kikészítem, külön teszem a tejfölt a pirospaprikát és a lisztet, ecetet, mert ezek később szükségesek.
- A zsírt lassú tűzön olvasztom, közben villámgyorsan összevágom a 2 fej hagymát és beleteszem az edénybe (kukta) és megfonnyasztom.
- Hozzáadom a zöldbabot, a sót, borsot, ráöntöm a vizet és összekavarom.
- Ezután nagyobb lángon megpárolom a babot. (fedő alatt kb. 15-20 perc)
- Közben egy tálban összekeverem a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát, azaz előkészítem a habarást, amivel később besűrítem az ételt.
- Amikor a bab megfő, 15-20 perc múlva a habarásba keverés közben teszek a bab levéből (2-3 merőkanállal), hogy ne hidegen adjam hozzá a habarást. Így a langyos, meleg habarással szép sima főzelékem lesz.
- Szintén folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a habarást a babhoz és főzöm még egy kicsit, hogy besűrűsödjön, hiszen főzelék a cél jelen esetben.
- Amikor kész adok hozzá egy kis ecetet, ettől lesz igazán finom! És kész!
JAVASLAT! Nem kell minden nap húst enni és ha már a gyorsaságnál tartunk akkor ajánlom hozzá a teljes tápértékkel bíró tükörtojást, hús helyett! :)
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
- GoF3r1 -
Tetszett?
Tetszett?
kérlek csatlakozz
a kedvelőim táborához a facebookon
és
a kedvelőim táborához a facebookon
és
mindig értesülsz
a legfrissebb bejegyzéseimről:
a legfrissebb bejegyzéseimről:
Email: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu