2013. december 4., szerda

Sárga hüvelyű ecetes zöldbabfőzelék tükörtojással

...pirospaprikával :) csak hogy a sárga és a zöld mellé egy piros is kerüljön :)



Ha fontos a gyorsaság és az egyszerűség de mégis előnyben részesíted a rostdús táplálkozást, akkor a zöldbabfőzelék mindig nyerő!



Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab (friss az igazi, de fagyasztott is jó főleg ha kevés az idő!)
  • 1 bő evőkanál sertészsír (olajat nem használok de az is jó abból azért több kanál kell...)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl víz
  • só, bors (én bátran szoktam...)
  • 3 dl tejföl
  • 4 evőkanál liszt
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika (gyerekeknek csemege, felnőtteknek részben csípőssel is mehet)
  • 1 kis ecet (min. 1 evőkanállal ajánlom a 20%-osból)


Elkészítés menete:


  • Az összes hozzávalót kikészítem, külön teszem a tejfölt a pirospaprikát és a lisztet, ecetet, mert ezek később szükségesek.
  • A zsírt lassú tűzön olvasztom, közben villámgyorsan összevágom a 2 fej hagymát és beleteszem az edénybe (kukta) és megfonnyasztom.


  • Hozzáadom a zöldbabot, a sót, borsot, ráöntöm a vizet és összekavarom.


  • Ezután nagyobb lángon megpárolom a babot. (fedő alatt kb. 15-20 perc)
  • Közben egy tálban összekeverem a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát, azaz előkészítem a habarást, amivel később besűrítem az ételt.
 


  • Amikor a bab megfő, 15-20 perc múlva a habarásba keverés közben teszek a bab levéből (2-3 merőkanállal), hogy ne hidegen adjam hozzá a habarást. Így a langyos, meleg habarással szép sima főzelékem lesz.



  • Szintén folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a habarást a babhoz és főzöm még egy kicsit, hogy besűrűsödjön, hiszen főzelék a cél jelen esetben.


  • Amikor kész adok hozzá egy kis ecetet, ettől lesz igazán finom! És kész!



JAVASLAT! Nem kell minden nap húst enni és ha már a gyorsaságnál tartunk akkor ajánlom hozzá a teljes tápértékkel bíró tükörtojást, hús helyett! :)




JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

- GoF3r1 -

Tetszett?
kérlek csatlakozz 
 a kedvelőim táborához a facebookon 
és 
mindig értesülsz 
a legfrissebb bejegyzéseimről:

Email: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése