2014. augusztus 2., szombat

Gyümölcsös túrótorta


Miért szeretem a nyarat? Mert ilyenkor folyamatosan  friss gyümölcsöket fogyaszthatok! Egytől-egyig minden gyümölcsöt kedvelek, ám az édességet sem vetem meg. E kettő kombinációja egy kis mazsolás túrókrémmel ötvözve valóságos ízélményt nyújt. Ma egy extrán kiadós levest készítettünk, ami után inkább egy könnyed édesség passzolt, mint egy főétel. Volt itthon túró és többféle gyümölcs is. Szilva, nyári alma frissen a fáról, egy kis szőlőt is találtam. Gondoltam dobok egy gyors piskótát csinálok egy egyszerű túrókrémet és a gyümölcsöket ráhalmozom, így megtartva beltartalmi értéküket...

Nézzük...

  • Megsütöm a piskótát.
2 tojást kettéválasztok, a fehérjéhez és a sárgájához kimérek 5-5 dkg cukrot, majd a sárgájához adok 3 evőkanál vizet is. Géppel felverem a fehérjét a cukorral, selymes habbá. Közben a másik kezemmel összekeverem kézi habverővel a másik tálban lévő tojássárgáját, cukrot és a vizet. Jól felhabosodik. Kimérek 10 dkg lisztet, hozzáadok fél csomag sütőport, jól összekeverem. Hozzáadom a tojássárgás masszához és jól összedolgozom. Ezután hozzáadom a tojásfehérje habot és egy műanyag lapáttal összeforgatom. A kis kerek sütőformámba töltöm és 200 fokon bő 20 perc alatt megsütöm. (tűpróba nélkül is megy már)

Így néz ki miután kiveszem a sütőből:

  • Ameddig sül illetve hűl a piskóta elkészítem a túrókrémet. 25 dkg túróhoz egy evőkanál tejfölt adok. Vaníliás cukorral és kristálycukorral édesítem - ízlés szerint - és mazsolát adok hozzá. Villával dolgozom össze nem kell hozzá gép. Ebből egy jó állagú túrórémet kapok.
  • A piskótáról lecsatolom a formát, a tetejét egyenesre vágom és a formát visszahelyezem úgy, hogy egy kicsit magasabban legyen így jó sok gyümölcs fér majd a tetejére.

  • A piskóta kihűlt. Megkenem házi sárgabaracklekvárral (ez saját készítésű, már idei lekvár) majd a túró jön. Erre ráhalmozok mindenféle gyümölcsöt. Most szőlő, szilva és alma került rá.

  • Az utolsó fázisban 3 dl forrásban lévő vízzel leforrázok egy csomag tortazselét és géppel fél perc alatt összekeverem alacsony fordulaton, majd a gyümölcsre öntöm.


Rövid idő múlva akár fogyasztható is, de jobb ha hagyjuk jól lehűlni, hűtőszekrényben.

No valami ilyesmi lesz a végeredmény!
 


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

-GoF3r1-


Tetszik?
...kedvelj a facebook-on
 és 
mindig értesülsz 
a legfrissebb bejegyzésekről.


e-mail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése